top of page
  • Skribentens bildMarina

Ännu en dag

Strax innan jag skulle gå och lägga mig igår låg jag i soffan och skulle ta en selfie (!?) och när jag såg mig själv i bild upptäckte jag att mina kinder var illröda. Bara att plocka fram termometern igen och, mycket riktigt, 38,3. Nej tänkte jag, jag vill inte ha hem killen som hade synpunkter på att jag inte hade några tavlor i sovrummet ännu en natt så jag tog två Alvedon och med lite panik i kroppen hoppades jag att febern skulle ge med sig med det. Jag visste ju också att risken fanns att jag skulle behöva åka in om den översteg 38,5. Två timmar senare var den 37,7. Den lättnaden!

På dagens agenda stod återigen dusch och att tvätta håret. Den här gången med min nyinförskaffade plastmojäng som man skulle trä över armen vilket var betydligt lättare än att vira in armen i plastfolie. Nu kunde jag dessutom utföra båda uppgifterna på samma gång utan att armen blev blöt. Skönt det. Det underlättar.

Efter duschen studerade jag mitt ansikte igen och det ser ut som att jag fjällar i ansiktet. Snyggt! Händerna är också supersköra och varje gång jag öppnar ett kuvert skär jag mig på pappret. Det är verkligen det absolut vidrigaste jag vet. Faktum är att jag har en tvångstanke vad gäller papper och när jag t ex var på tryckerierna där jag jobbade före mitt nuvarande jobb, och där pappersrullarna var flera meter breda och rullade på i en extrem hastighet, då såg jag mig själv stoppa in handen där.....så vidrigt. OM jag hade gjort det hade förmodligen hela handen skurits av. Sådär, lite om hur min hjärna fungerar när jag är "frisk".


Dagen har även gått åt till att planera in att dricka och faktiskt så har jag även varit hungrig,

Spännande blogg det här.....jag duschar, äter och dricker.


Jag var inne och läste om mig själv hos 1177 idag och där fick jag bl a veta att jag upplevs som privat med stor integritet och att min tumör är 6 x 1,5 x 5 cm. Det låter ju väldigt stort för att befinna sig i näsan och i pannan. Usch! Jag undrar hur mycket den har minskat i omfång nu.

85 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Mitt senaste läkarbesök

Den 19e april var jag på återbesök hos onkologen. Jag fick träffa en ny läkare vilket jag inte gillar. Det var inget fel på henne, men jag vill ha kontinuiteten med min "vanliga" läkare. Nåväl, jag sk

Operation av tårkanalerna

På torsdag är det två år sedan jag fick min sista stålbehandling. Två år sedan jag var färdigbehandlad för min stora tumör i näsan. TVÅ ÅR! Jag kan knappt förstå det själv, att det har gått så lång ti

1 comentario


Morfar öppnade kuvert med en matkniv. Ett litet tips för att undvika blodvite.

Me gusta
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page