top of page
  • Skribentens bildMarina

Akupunktur, träning och kattungar

Nu har jag fått akupunktur fyra gånger och har inte märkt någon större förbättring förutom att jag faktiskt har varit lite ”öppnare” i näsan och inte behövt skölja den lika ofta. Kan det vara akupunkturens förtjänst eller hade det gått åt det hållet ändå? Jag vet inte.

Nålarna gör förbaskat ont på den vänstra sidan men inte lika mycket på den högra. Undrar varför. Hon som sätter dem rör runt dem ordentligt så att det ska ila till, så som det ska, men jag har aldrig förut varit med om att blodet forsar ur mig efter att hon tar ut dem. Rejält på vissa ställen. Och hon märker det aldrig, utan jag får säga till. Och sedan ligger det en liten pöl efter mig på britsen. Blodpöl alltså, om ni nu tänkte något annat.


Idag har solen skinit in med full kraft på mig genom fönstret där jag har suttit och jobbat. Jag såg knappt skärmen, men lät det vara så då jag verkligen har längtat efter ett sådant solsken. Tänk snart är det vår igen och tänk att jag får uppleva den igen med lite mera kraft och styrka än förra året. Jag längtar.


Nästa vecka har jag återbesök hos onkologen. Det var länge sedan jag träffade henne fysiskt och jag känner redan ett obehag i kroppen när jag tänker på att jag ska in i de där lokalerna. Hur stoppar man dessa känslor? Det var på samma plats jag fick cytostatikan och ofta mådde jag illa när jag satt i väntrummet och väntade på att få in mera gift i mina vener. Jag måste hitta någon strategi för de här mötena som jag ju ska leva med var tredje månad. Kanske kan jag få hjälp med det när jag ska till Strängnäs i mars på min heltidsrehabilitering i två veckor. Jag ser fram emot de veckorna och hoppas att jag kommer ut ifrån dem med ett lite starkare psyke.


I veckan köpte jag mig ett årskort på gymet, men har jag gått dit än? Svar, nej!

Nåväl, i nästa vecka har jag bokat in mig på tisdagen tillsammans med en kompis och då SKA jag dit. Det får inte bli som när jag hade kort på SATS och gick dit tre gånger. 1400 kr kostade träningstillfällena mig per gång. Lite väl dyrt faktiskt men om jag bara skulle träna tre gånger med mitt nya kort nu, kommer dessa tre gånger ändå att bli billigare. BARA 1000 kr per gång. Men nej….jag ska bli stark nu. Träna mig till en Bubble But som min syster sa…hahaha….nä, som sagt, en plattröv som jag kan aldrig komma dit, men som jag sa med akupunkturen, om det så bara blir 1% bättre så är jag nöjd. Och 1% bättre kommer det att bli, mer än så.

Igår var jag och barnen och hälsade på tre bedårande, fyra veckor gamla, kattungar. Men allvarligt, jag förbjuder mig härmed att någonsin besöka sådana igen. Ville ju ta med mig alla små gullisar hem, vilket jag inte gjorde. Funderade dock allvarligt på om en av dem skulle få flytta hem till mig när hon har åldern inne. De tankarna dog dock väldigt snabbt när jag kom hem till min egen odåga till kattskrälle. Hans nya hobby är att välta blomvaser när han inte får som han vill. Igår ville han gå ut när jag var på väg att gå och lägga mig. Det fick han inte och hips vips fick jag ligga på alla fyra och torka bort två lite vatten från parketten. Idag när jag satt och jobbade hittade han den andra blomvasen där jag har lite blåbärsriskvistar. Han ställde sig på bakbenen och sträckte ut sig i hela sin längd för att nå, och drog sedan tag med tassen även i den vasen. Återigen fick torka upp nya litrar med vatten från parketten. När han har gjort sina hyss springer han sedan och sätter sig under trappan, precis så långt in så att jag inte kan nå honom. Han vet hur man gör mig ännu mera gråhårig, den saken är klar och han ser oerhört nöjd ut efter sina tilltag.


Ikväll blir det pizza och Oscarsnominerad film på Netflix till middag. Vi ska se The power of the dog. Jag hoppas att vi alla tre kommer att ha någon behållning av den och att mobilerna får ligga still på bordet under ett par timmar.

63 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Mitt senaste läkarbesök

Den 19e april var jag på återbesök hos onkologen. Jag fick träffa en ny läkare vilket jag inte gillar. Det var inget fel på henne, men jag vill ha kontinuiteten med min "vanliga" läkare. Nåväl, jag sk

Operation av tårkanalerna

På torsdag är det två år sedan jag fick min sista stålbehandling. Två år sedan jag var färdigbehandlad för min stora tumör i näsan. TVÅ ÅR! Jag kan knappt förstå det själv, att det har gått så lång ti

1 Comment


Madelen Nikander
Madelen Nikander
Feb 11, 2022

Hahaha den där katten!! 😂

Like
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page