top of page
  • Skribentens bildMarina

Bråkande PICC-line?

Jag somnade helt utmattad igår men vaknade av att jag inte fick ordentligt med luft. När jag la mig på rygg fungerade andningen så jag somnade om men upprepade proceduren några gånger under natten. Idag har jag haft lite ont i bröstet och jag borde givetvis ha ringt sjukhuset redan i morse, men tänkte att det kanske inte var så konstigt att det kändes konstigt efter gårdagen. På eftermiddagen ringde jag och då skickades ASIH hit som provade att flytta PICC-linen ca 3 cm för att den kanske satt får långt in och retade hjärtmuskeln. Dessvärre är det nog inte någon större skillnad och om det blir värre måste jag åka in till akuten. Det vill jag INTE!

Imorgon bitti ska jag åka in och röntga det hela för att se att allt sitter som det ska, så får man ta det därifrån sedan.


I övrigt har jag mått ganska bra. Lite illamående sköljer över mig ibland och jag har ingen aptit, men om jag ändå äter så går illamåendet över. Lite som när jag var gravid helt enkelt. Fast det illamåendet var mer förknippat med något positivt. Hade planer på att komma ut en sväng, men det blev endast en tur till brevlådan och in igen. Varje dag ligger det ett par nya brev från Karolinska med nya tider för kommande behandlingar. I övrigt gick hela dagen åt till att prata i telefon. Har inte pratat så här mycket med människor sedan jag hade fast telefon tror jag. Jag blir så rörd över allas omtanke om mig. Det är fint!


En rolig grej från igår. När Julia kom hem gick hon ut på baksidan och pysslade med något och jag satt och gormade från nedervåningen och undrade vad hon gjorde. Jag fick givetvis inget svar. Det visade sig att Maria hade varit och lämnat en kasse med påsar fyllda med små överraskningar som ska öppnas varje dag. Påsarna hänger i ett snöre fastsatta med små klädnypor under min bokhylla. Igår fanns det en liten blinkade lysande ängel i påsen och idag rökelser. Utöver detta kommer videohälsningar från henne. Igår sjöng Maria en dansbandssång och dansade till och idag fick jag en video från Helen där hon hasade omkring på golvet och berättade att vi ska göra samma sak på något spa lite längre fram i tiden. Underbart ju! Jag bölar och bölar men det är glada tårar.

Jag ska kolla med upphovsrättsinnehavarna om jag får lägga ut filmerna här vid tillfälle.67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Mitt senaste läkarbesök

Den 19e april var jag på återbesök hos onkologen. Jag fick träffa en ny läkare vilket jag inte gillar. Det var inget fel på henne, men jag vill ha kontinuiteten med min "vanliga" läkare. Nåväl, jag sk

Operation av tårkanalerna

På torsdag är det två år sedan jag fick min sista stålbehandling. Två år sedan jag var färdigbehandlad för min stora tumör i näsan. TVÅ ÅR! Jag kan knappt förstå det själv, att det har gått så lång ti

Commentaires


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page