top of page
  • Skribentens bildMarina

Lördag

Läste just att Hannah Ekwall gick bort i sin cancer idag och för bara några dagar sedan låg hon i sin säng och kramade sin dotter. Jag tänker inte att saker och ting kan gå så oerhört snabbt…..blir skrämd av det. Hon fick en massa positiva besked och hennes cancer i bröstet var borta, men det hade spridit sig.

Vid min senaste röntgen såg de inget i lymfkörtlarna, men tänk om min cancer också har spridit sig. Kan nästan inte andas när jag tänker på det. Jag måste försöka slå bort sådana tankar.


Jag har varit ensam hemma hela dagen idag. Barnen har varit uppe i Romme i solskenet och åkt skidor. Jag fick filmklipp därifrån och det såg så härligt ut. Önskar att jag hade kunnat vara med på det. Jag försökte ta mig ut en sväng jag också, men när jag väl hade kommit ut insåg jag att jag inte hade tillräckligt med energi. Jag gick runt huset bara. 200 meter kanske och bättre än inget.

Mina ögon är besvärliga och rinner konstant. Tårkanalerna är helt svullna. När jag var ute blev rinnandet ännu värre och jag kunde knappt se något om jag inte torkade av hela tiden. Hoppas innerligt att det går tillbaka när strålningen är avklarad annars kommer det att bli besvärligt.

Jag får inte ordning på huden i ansiktet heller, det svider och stramar och krämerna hjälper bara när jag precis har smörjt in mig.


Det har varit skönt att vara ensam hemma idag, men jag inser också att jag då grubblar mer än när någon är hemma. Men kanske bra att reflektera över alltihop ibland ändå, även om jag blir lite nedstämd.


Jag kämpar på med maten och vattnet tar jag genom PEGen, men jag tror att jag äter för lite ändå. Jag ska försöka få i mig en näringsdryck om dagen i alla fall, som komplement.


Är lite trött nu. Jag vaknade kl 4 i morse och kunde inte somna om. Jag låg och dumglodde på TikTok på människor som lagar mat till klockan åtta innan jag gav upp tanken på att jag skulle bli trött igen. Det är kortisonet som gör att det är svårt att sova, men idag tog jag de sista tabletterna för den här omgången så i natt kommer jag nog att sova gott.


Alla hjärtans dag imorgon och jag kommer att få ett blommogram (de ringde från blomsteraffären och sa det). Tack på förhand du snälla underbara person som har skickat det! 😊

108 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Mitt senaste läkarbesök

Den 19e april var jag på återbesök hos onkologen. Jag fick träffa en ny läkare vilket jag inte gillar. Det var inget fel på henne, men jag vill ha kontinuiteten med min "vanliga" läkare. Nåväl, jag sk

Operation av tårkanalerna

På torsdag är det två år sedan jag fick min sista stålbehandling. Två år sedan jag var färdigbehandlad för min stora tumör i näsan. TVÅ ÅR! Jag kan knappt förstå det själv, att det har gått så lång ti

1 comentário


Victoria Malm
Victoria Malm
17 de fev. de 2021

♥️

Curtir
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page