top of page
  • Skribentens bildMarina

Mår bra igen

Några dagar sedan jag skrev vilket beror på att jag har mått så bra att jag ville ägna mig åt annat än att skriva. Jag måste passa på när krafterna finns där. Jag mår för övrigt fortfarande bra fast den här gången har smaksinnet inte återhämtat sig utan alla smaker är konstiga fortfarande.


Idag träffade jag onkologen som sa att det var mycket positivt att tumören har minskat så som den har gjort. DET gör mig glad idag! Hon berättade också att strålningen inte kommer att göra en lika stor märkbar skillnad så snabbt. Vad jag förstår är min cytostatikabehandling som jag har genomgått oerhört tuff. Nu när jag vet det känns det väldigt bra att just den biten nu är avklarad. MEN jag tror att kommande sex veckor kommer att bli ännu tuffare, något som min kontaktsjuksköterska uttryckte på ett annat sätt när jag ställde en direkt fråga. Hon menade att det kommer att vara tufft med flera olika vårdkontakter varje dag. Som att vårdkontakterna är det jobbiga, hahaha. När hon berättade om att jag ska träffa logoped, sjukgymnast för att få övningar för käken, så att jag inte tappar förmågan att gapa (!!!???) och svälja, dietist och en massa andra, då insåg jag att det här inte kommer att bli så enkelt. Men jag tar en dag i taget fortsättningsvis. Hon trodde att de två första veckorna skulle bli relativt enkla ändå. Jag hoppas att jag inte mister förmågan att sjunga. Fast å andra sidan är väl det ett ganska rimligt pris om jag blir frisk.Jag och barnen var iväg en sväng till Snösätra Graffiti Wall Of Fame i veckan, och jag kan varmt rekommendera ett besök dit. Jag älskar graffiti och hela området är väldigt rufft och speciellt och är fyllt av enorma målningar. Varje år målas allt över och graffitimålare får ansöka om att komma dit och måla nytt. Målningarna finns sedan där att beskåda under ett år. De hade en liten utställning av original också, och jag köpte med mig en inramad litografi. Hade det varit före min cancer hade jag nog inte gjort det, men jag har ändrat min syn vad gäller pengar. Det finns ju ingen mening att ha en massa på banken till senare. Ingen kan vara säker på att ”senare” kommer och om det kommer så löser det sig ändå tänker jag. Nu ska jag bara få upp tavlan på väggen så att jag kan njuta av den.


Har även haft besök här av min kära vän som också har haft cancer och som dessutom har Covid-antikroppar. Hon har så oerhört mycket kunskap om allt som har med cancer att göra så jag får nästan ett större utbyte av hennes kunskaper än vad jag får av min onkolog. Det var dessutom härligt att träffa någon på riktigt utöver mina barn. Det börjar verkligen tära på mig att inte kunna träffa mina vänner. Kort efter att jag hade kört henne till tunnelbanan så dök ännu en vän upp med en liten presentkasse som innehöll tulpaner, potatis (hahaha), och diverse andra godsaker. Vi satt utomhus och pratade med infravärmen på högsta volym. En härlig dag!


Ja just ja, blommogrammet som jag skrev om var från en kär vän och inte från någon hemlig beundrare. En underbar rosa bukett och ”istället för en kram” stod det på kortet. Blev rörd och jätteglad såklart.


Tre hela dagar kvar av att må bra (tror jag i alla fall) innan jag hoppar på nästa tåg i min behandling. Cytostatika i tre timmar på tisdag och sedan strålning dagligen från och med onsdag. Phew! Ska samla kraft och äta bra fram till dess så att min kropp fortsätter att samarbeta med mig.


101 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Mitt senaste läkarbesök

Den 19e april var jag på återbesök hos onkologen. Jag fick träffa en ny läkare vilket jag inte gillar. Det var inget fel på henne, men jag vill ha kontinuiteten med min "vanliga" läkare. Nåväl, jag sk

Operation av tårkanalerna

På torsdag är det två år sedan jag fick min sista stålbehandling. Två år sedan jag var färdigbehandlad för min stora tumör i näsan. TVÅ ÅR! Jag kan knappt förstå det själv, att det har gått så lång ti

Inlägg: Blog2_Post
bottom of page