top of page
  • Skribentens bildMarina

Ompa ompa fallerallerej!

Nu har jag fått min första lilla spruta, - ompa ompa fallerallerej!

Sjukt irriterande låt som jag har i huvudet och som rullar på om och om igen sedan igår när jag fick min första Covid-spruta. Jag är dock glad över att jag äntligen har fått den och hittills är den enda biverkningen jag känner av en liten ömhet i överarmen. Om några dagar borde jag ha 42% sikydd mot Covid (hörde det på nyheterna idag) och om ungefär tre veckor får jag dos nummer två. SEDAN ska jag sluta att handla mat på nätet och åka till mitt älskade Kvantum och handla själv. Det är små önskningar jag har i livet numera....


Jag fick åka till Tullinge igår för att få vaccinet och det var bra länge sedan jag var där. Jag bodde i Tullinge för ca 30 år sedan och passade på att åka förbi området där jag bodde förut. Jag parkerade bilen och gick omkring inne på området som en jäkla dåre i snö- och slaskoväder och stannade vid lägenheten som var vår tidigare och försökte kika in lite. Jag såg inte ett skit, men området var lika gulligt som då.


Idag har mamma varit här och städat huset. Jag tror varje vecka att jag nog ska klara av det själv, men så gör jag något litet och inser att det inte skulle gå så det är verkligen skönt att det blir fixat av lilla mamsen. Hon är ju dessutom så mycket mer noggrann än vad jag själv är, så det blir ju dessutom ett mycket bättre resultat än om jag skulle orka göra det själv.

Jag lyckades dra igång en maskin med tvätt, bädda min säng, rensa ett avlopp och sedan gå på kattjakt då kattskrället rymde en snabbis idag. Det är ju mer än vad jag brukar göra under en dag så kanske att krafterna börjar återvända så sakteliga. Jag hoppas det.


Nu ska jag gå och se om jag kan äta äpple igen eller om det fortfarande smakar märkligt. Jag åt lunch för en kort stund sedan men är hungrig igen. Det är bökigt med hungern när det är så få grejer som smakar bra. Men jag provar mig fram. Häromdagen åt jag en kaka och tyckte att den åtminstone smakade ok, så jag tuggade i mig den. Allt för att få i mig kalorier. Jag provade också med yoghurt, men det gick verkligen inte och allt som smakar vanilj måste jag spotta ut. Vad är det med just vanilj, undrar jag?


Det här inlägget är nog mitt mest innehållslösa någonsin. Det händer ju inte så mycket i mitt liv, men DET är jag faktiskt glad över just nu.


Hoppas att ni får en riktigt härlig helg och att vårvärmen snart kommer tillbaka. Behöver lite mer av den varan just nu känner jag.

106 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Mitt senaste läkarbesök

Den 19e april var jag på återbesök hos onkologen. Jag fick träffa en ny läkare vilket jag inte gillar. Det var inget fel på henne, men jag vill ha kontinuiteten med min "vanliga" läkare. Nåväl, jag sk

Operation av tårkanalerna

På torsdag är det två år sedan jag fick min sista stålbehandling. Två år sedan jag var färdigbehandlad för min stora tumör i näsan. TVÅ ÅR! Jag kan knappt förstå det själv, att det har gått så lång ti

2 Comments


Madelen Nikander
Madelen Nikander
Apr 23, 2021

Kan informera om att trudelutten nu har fastnat även i min hjärna, tackar för det..! 🤪 Hoppas du får en härlig helg du med! Kram 🌞❤️

Like

Vad härligt med positiva nyheter 👏 grattis till sprutan och i övrigt ganska händelselösa dagar 😍

Like
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page