top of page
  • Skribentens bildMarina

Trotsade mig själv och straffades direkt

Strålningen idag gick verkligen smidigt, kom in exakt när jag hade tid och var tillbaka i min bil femton minuter senare. Skönt!

Igår när jag var där sa en av sköterskorna att jag skulle fundera på om jag ville behålla strålningsmasken när min behandling var klar. Jag sa att jag inte behövde fundera på det, att jag aldrig mer vill se den när jag är klar. Han skrattade då och sa att han hade haft en patient som ville ha den för att han skulle göra en lampa av den. Helt absurt, men smaken är ju olika.


När jag var klar åkte jag till apoteket och köpte oparfymerad tvål. Jag klarar inte av parfymerna i tvålarna alls längre, inte ens i min fina exklusiva. Efter det körde bilen av sig självt till Kungens kurva och jag VEEEET att jag inte ska gå i affärer alls, men idag trotsade jag mina egna regler för att jag verkligen behövde en ny stekpanna och jag inte har kommit mig för att be någon att gå och köpa den. När jag ändå var där drog jag ett snabbt varv inne på Elgiganten också för att kolla gaming-skärmar till sonen som fyller år på tisdag. Jag var i princip ensam där inne, så det var ok. Efter det styrde fötterna till Kvantum och efter det straffades jag såklart. När jag satt i bilen och skulle köra därifrån blev jag påkörd. SUCK, det var väl universum som talade om för mig att nu får du kamma till dig kvinna, STANNA HEMMA. Det blev lite snygga repor på sidan av bilen och jag är glad över att min bil är gammal och halvskruttig (men jag älskar den innerligt som jag ju har skrivit om tidigare). Orkade inte ens bli upprörd, men det är ju inte direkt läge att lämna in den nu när jag kör så mycket. Det får vänta till senare.


Efter det kom en vän förbi med lunch från en lokal hemmakrog i Älvsjö som heter Mera Rickard. Vi satt ute på fårskinnsfällarna och med infravärmen på max och det var okej trots minusgrader. Mysigt. De där riktiga mötena med människor är ju vad som faktiskt ger mig energi. Det är lätt att glömma när jag är trött och urlakad och jag säger nej till besök. Idag har jag dock varit lite piggare än vad jag varit på ett tag.


Jag har så jäkla svårt att få i mig två liter vätska om dagen och får kämpa mig blå. Idag köpte jag Grappo för att se om det skulle funka. Jag tänkte att jag har en besk smak i munnen hela tiden och Grappo är beskt och två minus borde bli plus, och min teori funkade. Inte optimalt med sockret, men vätska går före socker och dietisten sa att förvisso använder cancercellerna socker för sin uppbyggnad, men om det inte finns tillgång till det så använder den andra beståndsdelar ur min kropp, så det spelar inte så himla stor roll. Jag får gå på det, eller snarare så behöver mina njurar få vätskan för att må så bra som de kan och då får jag ta till de metoder jag kommer på. Det fungerade idag, men imorgon kanske det inte alls fungerar. Det är lite så jag jobbar just nu.


Imorgon måste jag gå förbi tandhygienisten efter strålningen. Jag är så torr i munnen och det känns ungefär som om man har ätit en illgrön omogen banan. Strävt och obehagligt. Kanske har hon något medikament som kan hjälpa mig med det. Jag behöver verkligen inte flera mediciner att hålla reda på, men listan byggs på. Igår intog jag t ex 36 tabletter, en spruta, sköljde munnen med flour och tog 12 droppar laxermedel (kanske lite mer info än vad ni önskade….haha). Man behöver inte gå hungrig med andra ord.

87 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Mitt senaste läkarbesök

Den 19e april var jag på återbesök hos onkologen. Jag fick träffa en ny läkare vilket jag inte gillar. Det var inget fel på henne, men jag vill ha kontinuiteten med min "vanliga" läkare. Nåväl, jag sk

Operation av tårkanalerna

På torsdag är det två år sedan jag fick min sista stålbehandling. Två år sedan jag var färdigbehandlad för min stora tumör i näsan. TVÅ ÅR! Jag kan knappt förstå det själv, att det har gått så lång ti

1 Comment


Madelen Nikander
Madelen Nikander
Jan 27, 2021

Nämen vad f--n..! Bilen oxå?? 🤬 Bra med drickan dock! Och snabbt sjukhusbesök! Och energin! Och att du blev bjuden på lunch och sällskap! Flera plus än minus! 🙏😘💕

Like
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page